Style

Zagrlite se zdravljem

By 22/11/2018 1 travnja, 2019 2 komentara

Svi koji me prate na društvenim mrežama ili se vidimo po gradu, znaju tko je i što je meni Andrea Solomun. Doduše, ovaj današnji tekst neće biti njezino predstavljanje (ugostiti ću je u zasebnoj prilici). Možete nju i njezin rad svakako zapratiti na društvenim mrežama FACEBOOK  i INSTAGRAM … Pa i upisati se ili na privatne satove vježbanja ili na nešto od programa koji se odvija unutar njezinog studija u Berislavićevoj.

Danas želim progovoriti o tri lekcije zdravlja (duha i tijela) koje sam se uz nju podsjetio, osvijestio i(li) naučio. 

Hlifestyle.eu Hrvoje Vukov

Sve u svemu, bez redukcija, silnih odricanja i gladovanja, čarobnih napitaka i inih iživljavanja i lažnih obećanja s Andreom sam izgubio kroz ljeto 6 kilograma i počeo proces preslagivanja kako tijela tako i duha.

SVE POČINJE I ZAVRŠAVA U GLAVI 

Baš u trenutku kad misliš da ne možeš, možeš! Moraš zbog sebe. Toliko puta sam htjenje da odustanem pravdao izlikom da ne mogu. Na privatnim treninzima u dvorani, penjanjima na Sljeme, trčanjem po Maksimiru. Danas samostalno vježbam doma i pomičem vlastite granice. Dakle, možeš i budeš!

TIJELO JE KAO ČAŠA

Zaista jest. Čaša koju svakodnevno punimo. Na nama je izbor hoćemo li staviti nekoliko kamenja ili na desetke vrijednih perli. Slikovito se izražavam govoreći o prehrabenim naivakama koje treba mijenjati i(li) usvajati. Prehrana treba biti raznolika. Ne treba robovati pravilima već samo se upoznati sa hranom koja je gorivo našem tijelu i zato ju mudro koristiti. 

POKRET, OKRET, KRET(anje)

Planovi i razgovori su dobri, ali konkretna akcija je još bolja. Treba krenuti. Od sjedenja i ležanja do pokreta dijeli nas samo jedna stvar – odluka. Možda ti ne odgovara teretana, ali zasigurno se možeš naći u vježbama joge, pilatesa ili konceptu mobility flow koji ja recimo najviše volim. Slušaj svoje tijelo i probudi svoje hormone sreće – pokretom. Osluškuj se i odmori se, ali ne budi pasivan dio sive mase već aktivan čovjek koji voli sebe i svoje tijelo. Tijelo koje se kreće. 

Hlifestyle.eu Hrvoje Vukov

Nije lagano promijeniti navike koje smo s godinama stekli, ali ako sam mogao ja, vjerujte mi može svatko. Malim koracima kreću i velika putovanja. Ja sam od početnih nekoliko pokušaja vježbanja tjedno i tek ponekog zdravog obroka došao do toga da redovito kuham. Biram namirnice bez opterećenja ali pazim da budu raznolike. Andrea me naučila što, kako, kada, koliko!? Osluškujući sebe i prilagođavajući svojim realnim rasporedima ipak sam došao do toga da jedem zdravo i da se svakodnevno krećem. Puno hodam. Doduše imam privilegiju da si u sredini dana uzmem pauzu za kuhanje ručka pa se igram… Ali vjerujem da svatko može i ujutro pripremiti zdravi obrok koji će pojesti u pauzi ručka. I ne, nema opravdanja da je zdrava prehrana skupa i komplicirana. Nedavno sam kuhao baš fini rižoto s piletinom i bundevom… Cijena obroka je bila 30kn i vremenski period cijele pripreme je bio 30minuta. Prema tome, nema opravdanja, samo rješenja! 

Hlifestyle.eu Hrvoje Vukov

I ne zaboravite brigu o tijelu i kroz prizmu kozmetičkih proizvoda koje koristite. Andrea i ja smo pronašli puno dobrih u Masarykovoj. Apivita trgovina je zasigurno mjesto gdje ćete pronaći vrhunske proizvode za njegu kose i kože… A, kad smo kod bundeve kao kraljice jeseni preporučujem njihovu masku za lice od bundeve. Njezin nježan piling koji uklanja prljavštine i mrtve stanice ostavlja kožu blistavom i s ujednačenom teksturom zahvaljujući upravo enzimima bundeve. S obzirom na sastav u koji je uključena bijela glina, višak sebuma će se korištenjem maske upijati, a pore smanjivati. Hidratiziranu i mekanu kožu činiti će upravo shea maslac, grčki med timijana i hijaluronska kiselina. Uz pomoć limuna i đumbira koža će biti vidljivo osvježena. Zanimljivost ovog proizvoda je i činjenica da je voda zamijenjena s infuzijom grčkog planinskog čaja s antioksidativnim djelovanjem. 

Hlifestyle.eu Hrvoje Vukov

Zdrav duh i zdravo tijelo dobitna su kombinacija.

Zagrlite se zdravljem! Budite sretni! (G)Radite na sebi… kako izvana tako i iznutra. Rezultati neće izostati na nijednom polju života. Sretni sami sa sobom donosit ćete i sreću drugima oko sebe. 

Hlifestyle.eu Hrvoje Vukov

 

 

Hvala na čitanju! Ako vam se članak svidio i motivirao vas ostavite komentar i(li) ga podijelite na društvenim mrežama. 

U slučaju da imate ideju za priču o nekom proizvodu, usluzi ili poduzetniku, obrtniku, umjetniku                                                  slobodno me kontaktirajte putem maila na info@hlifestyle.eu

2 komentara

  • Avatar Meri napisao:

    Prelijepo sročeno ikroz nekoliko bitnih parametara rečeno sve bitno na jedan tako pitak način. Voljela bih kada bi ovaj mali, a zapravi tako veliki članak dopro do svih ljudi u HR ako ne i šire.
    Samo si potvrdio kako su male stvari iznimno velike za nas zivot i nas samorazvoj.

    Nastavi pisati.
    Bravo.

Ostavi komentar