Style

TKO PJEVA, ZLO NE MISLI. Festival za oči, uši i nepce

By 22/07/2017 travanj 1st, 2019 Nema komentara

Dvodnevno događanje “Tko pjeva, zlo ne misli” održano na prepoznatljivoj lokaciji Vidikovac unutar zagrebačkog parka Maksimir inspirirano istoimenim filmom bilo je zaista događanje za oči, uši i nepce.  

Krenimo redom! 

Svi posjetitelji imali su priliku cjelodnevnim programom vizualno se vratiti u neka prošla vremena. Ne kažem bolja jer je sve stvar doživljaja pojedinca ali da su bila drugačija vizualno svakako jesu. Većina posjetitelja se osobno potrudila pretražiti ormare i tavane i izvući vintage komade kako bi zablistali. Vrhunac događanja je bilo gledanje filma Tko pjeva, zlo ne misli na prepunoj livadi ispred Vidikovca. Dijaloge i monologe, kao i poznate songove, publika je jednoglasno recitirala i pjevala. Kultni film okupio je tako različite generacije koje su s jednakim žarom u očima pratili malog Pericu, gospon Fulira, Anu i ostale poznate likove. Biciklom i tzv. cipelcugom dolazilo se i odlazilo cijelu subotu i nedjelju i uživalo u šetnji i plesu. 

Kad kažem uživanje za uši mislim na cijeli niz izvođača koji je bio zadužen za dobru atmosferu. Puhački orkestar ZET-a, DJ Robert Mareković, Mate Matišić Trio, Tvrtko Stipić i Tango Appassionato, Promenadni Ansambl, Kiki Beluhan i Ajngemahtec kvartet i na koncu najveća zvijezda u subotu na pozornici, legendarni Jimmy Stanić i Sexy Boys bend. Ne moram vam niti reći koliko je publika pjevala i plesala, a Jimmyjevim dosjetkama s njegovom Barbarom se smijala. 

Glede uživanja za nepce, gemišteki i pohanci, orahnjača za zasladiti se… kako su to i glavni likovi običavali.

Ovim događanjem još jednom se pokazalo da Peppermint agencija, već poznata po organizaciji brojnih događanja, a među njima zasigurno najpoznatiji je onaj Weekend media festival u Rovinju , pomno osluškuje i organizira ono što ljudima nedostaje. Hvala im što su nam u ritmu užurbanosti moderne tehnologije, u atmosferi društvenog nezadovoljstva organizirali događaj na kojem smo zastali i vratili se u prošla vremena… nasmijali se i podsjetili kako biti sretan s malo toga – dobrim društvom, dobrom glazbom i dobrim, a ne odveć skupim zalogajem.

Tko pjeva, zlo ne misli VIDIKOVAC MAKSIMIR

 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.