Kava Kavana Bukovačka 27 Hlifestyle.eu

Obiteljski koncept pržionice i kafića na uglu Bukovačke ceste (br. 27) preko puta Maksimira pod nazivom KAVA KAVANA otvorio je svoja vrata u izmijenjenom ruhu. 

Kava Kavana Bukovačka 27 Hlifestyle.eu

Potpuno preuređen interijer i dodatno obogaćena ponuda uz malenu ali lijepu terasu, poziv su da specialty kavu popijete i u ovom dijelu grada.

KAVA KAVANA je obiteljski projekt strastvenih zaljubljenika u kavu i putovanja koji su na jednom od njih se prvi put i upoznali s pripravljanjem kave iz siphone-a i zavoljeli tako pripremljenu kavu na prvi okus.

Kava Kavana Bukovačka 27 Hlifestyle.eu

Ljubav na prvi okus tako ih je dovela do poduzetničke ideje i izazova koje su trebali pobijediti da bi danas sve vas mogli pozvati u svoje maleno kraljevstvo okusa i mirisa svježe pržene, mljevene i skuhane kave.

Kava Kavana Bukovačka 27 Hlifestyle.eu

Posebnost pržionice i kafića KAVA KAVANA je siphone koncept pripravljanja kave zbog kojeg se gosti najviše i vraćaju. 

Siphone kao koncept kuhanja kave je vezan za znalačku igru s gravitacijom i vrlo je atraktivan vizualno.

Japanski siphone način pripravljanja kave tako postaje više od rutine. To je pravi doživljaj i lifestyle trenutak za sve one koji u kavi žele zaista uživati. Uključuje zagrijavanje vode u dolje postavljenu tikvicu koja nalikuje laboratorijskom priboru. S gornje strane postavljen je dodatak sa kavom po vašem izboru i sifonom koji se stisne uz dno. Pod tlakom pare, zagrijana voda iz donje tikvice lagano prelazi u gornji dio da bi se potom kao čist napitak uz lagano miješanje upravo znalačkom igrom s gravitacijom vratila u donju tikvicu… Iz koje se onda i poslužuje vrući napitak.

Kava Kavana Bukovačka 27 Hlifestyle.eu

Cijeli proces je vrlo zanimljiv ali ne iziskuje previše vremena tako da ćete u svojoj kavi moći uživati kroz par minuta, a uz mlijeko koje je servirano sa strane, imate potpunu slobodu kreiranja kave po vlastitom guštu.

Kava Kavana Bukovačka 27 Hlifestyle.eu

Osim ispijanja specialty KAVA KAVANA kave u neposrednoj blizini Maksimira možete svježe mljevenu i prženu kavu ponijeti i doma. Sve je personalizirano tako da ćete i doma moći uživati u okusu i mirisu kave u potpunosti prilagođenoj vašim željama.

U ponudi trenutno imaju pet vrsta kave: HONDURAS, NICARAGUA, COLOMBIA , UGANDA i EXCLUSIVE JAMAICA BLUE MOUNTAIN. 

Uz siphone pripremljenu kavu moguće je popiti i specialty kavu iz standardnog aparata tako da će i svi oni koji nisu spremni na drugačije načine pripreme biti zadovoljni. 

Pratite ih na društvenim mrežama FACEBOOK i INSTAGRAM i svakako otiđite popiti kavu, a ukoliko vam se ovaj članak svidio podijelite ga sa svojim prijateljima. 

Kava Kavana Bukovačka 27 Hlifestyle.eu