role of youth in nation building essay in telugu cover letter for charity shop job in clothes case study consulting pdf template assignment website structure paper dissertation on st paul voyage hone
Style

NOTES OF ZAGREB za najmirisnije blagdane

Living-room.home_.fragrance

Kliknite ili otiđite direktno u NOTES OF ZAGREB za najmirisnije blagdane.

NOTE OF ZAGREB Hlifestyle.eu

Brend NOTES OF ZAGREB prisutan je na hrvatskom tržištu od 2015. godine, a u tako kratko vremenu stekao je mnoštvo poklonika te se etablirao kao mjesto koje morat eposjetiti prilikom odabira mirisa za vaš dom.

Vlasnici brenda, Alma Pavetić i Nino Ivković, svakim novim mirisom nastoje vjerno dočarati neku od zagrebačkih znamenitosti, bilo da se radi o ulici, spomeniku ili kulturi.

I sama trgovina, smještena u strogom centru grada, u Skalinskoj ulici odaje počast nekim ljepšim vremenima, kad su kvaliteta, dizajn i na kraju. sama umjetnost imali puno veći značaj u našem društvu.

Notes-of-Zagreb-difuzor

 Kako biste se bolje upoznali s brendom o kojem sam imao i IG LIVE donosim pitanja i odgovore o cijelom NOTES OF ZAGREB konceptu…

Kako dolazi do finalnog proizvoda mirisa/svijeće za dom?

Finalni proizvod je kreativni proces koji zahtijeva određeno vrijeme razrade. Ovisno o tome što želimo izraziti određenim mirisom, u većini slučaja proces počinje od imena samog proizvoda. Nakon što je ime odabrano i usvojeno, kreće se u izradu nekoliko vrsta tzv. “radnih mirisa” kojima se povećavaju ili smanjuju određeni sastojci sve dok se ne dođe do finalnog proizvoda koji usko dočarava ime uz koje je miris vezan. 

Svi naši mirisi vezani su uz neku od znamenitosti grada Zagreba te je stoga proces odabira sastojaka nešto kompliciraniji. Kad recimo govorimo o difuzorima koji nose naziv jednog od najpoznatijih trgova u Zagrebu “The Floral Squere” jasno je da se tu radi o mirisu koji pruža osjećaj svježine, osjećaj koji imate prilikom šetnje Cvjetnim trgom, ali kad se radi o difuzoru koji nosi naziv “The Golden Bull”, onda je i odabir sastojaka nešto kompliciraniji.  

Notes-of-Zagreb-room-spray-mirisni-sprej-home-fragrance

Kako birate arome?  

Arome se biraju temeljem flore koja se nalazi u Zagrebu i njegovoj okolici, s tim da se uvijek nadodaju i sastojci koji nisu usko vezani za geografsko područje.

Nit vodilja koje se uvijek držimo je ta da finalni miks sastojaka, odnosno aroma mora vjerno dočarati ime proizvoda. 

Notes-of-Zagreb-home-fragrance-scented-candles-mirisne-svijeće

Vodite li se i značajkama tih aroma (tipa za opuštanje, za boost energije, da li ima za meditaciju neki posebni miris?) 

U izradi mirisa svakako vodimo računa i o značajkama tih aroma.

Naši difuzori i svijeće sadrže sastojke poput bergamota koji podiže duh i raspoloženje, limunske trave koja revitalizira tijelo i duh, tamjana koji ima smirujući efekt na nervni sustav, sandalovine koja čisti prostor u kojem se nalazimo te pozitivno djeluje na smanjenje osjećaja ljutnje, stvarajući balans i mirnoću ili pak pačulija koji čisti prostor i zrak od stresa, tjeskobe te depresije.

Koliko su nam mirisi važni? Što sve možemo mirisima postići? (ovdje mislim na to dali su ljudi svjesni da mirisima mogu popraviti raspoloženje, stvoriti drugačiju atmosferu u kojoj će uživati u kući, i sve što ulazi u domenu, njega kao vlasnika koji nudi tržištu ovakve proizvode) 

Osjetilo mirisa jedno je od najvažnijih ljudskih osjetila i jedino koje u čovjeku može probuditi sjećanje. S mirisom se prisjećamo nekih trenutaka koji nas mogu vratiti u prošlost, ali isto tako uz pomoć mirisa možemo na jedan vrlo intenzivan način  uživati u sadašnjem trenutku.

Mirisi u vašem domu na jednak način mogu napraviti novu i drugačiju atmosferu, popraviti raspoloženje, opustiti vas te pobuditi dodatnu, skrivenu emociju koje nekad nismo ni svjesni. 

Imena mirisa  inspirirana su znamenitostima  grada Zagreba.  Bilo bisuper kad bi i Zagrepčanci dobili svoje mirise – da li vas privlači možda kreiranje mirisa i za ljude, osim ponude koju imate za interijere?  

Ovo je zasigurno jedno od pitanja za koje možemo reći da nam je trn u oku. Od prvog dana imali smo želju kreirati parfeme za ljude. Kažemo to tako “za ljude” jer za sad u našoj ponudi imamo samo parfeme za kućne ljubimce. Kako vrijeme prolazi, tako nam je sve teže osmisliti dizajn parfema. Razlog tomu možda leži i u tome što smo  često po sajmovima mirisa gdje vidimo veliki izbor – od same bočice, čepa, pumpice, grla pa sve do dizajna ambalaže i na kraju samog mirisa. Nekako nam se čini  da smo pomalo neodlučni  u toj mreži izbora koja se danas nudi na tržištu.

Ali, toplo se nadamo da će u skoroj budućnosti iz naše kuće izaći i parfem za ljude.

  NOTES OF ZAGREB Svijeća-difuzor

Difuzor-svijeća-Notes-of-Zagreb

Notes-of-Zagreb-10-000-Agram

Da li vas privlače tržišta u drugim hrvatskim gradovima? Postoji li neki drugi grad, koji vas možda inspirira nekim novim mirisima i imenima?  

Mirisi NOTES OF ZAGREB dostupni su i na nekoliko lokacija duž obale. Najveći izazov i dalje nam predstavlja ime – potrebno je mnogo educiranja kako bismo brend pozicionirali kao hrvatski, a ne nužno proizvod koji je namijenjen samo Zagrepčanima. Kroz naše mirise pokušavamo dočarati i uhvatiti dašak ostalih dijelova Hrvatske što je vidljivo i u sastojcima – od citrusa, lavande i jasmina pa sve do ružmarina i soli. 

Living-room.home_.fragrance

Vjerujem da vam je ovaj kratki intervju s ljudima koji stoje iza samog brenda bio zanimljiv i koristan i da ćete upravo NOTES OF ZAGREB proizvode izabrati kao luksuzan detalj najmirisnijih blagdana. Ili kao sjajan poklon!? Osim u samom dućanu, moguće je kupovati dakako i putem webshopa pa unatoč svim okolnostima i ovako na daljinu uputiti lijep i vrijedan poklon onima koje volite…

Ostavi komentar