Style

Nika Turković je “u mraku” vokalno i vizualno izdominirala za početak jeseni

Nika Turković U MRAKU Hlifestyle.eu

Postoji mrak u kojem se vidi bolje nego na bilo kojem svjetlo…

I postoje tišine glasnije od najjačeg zvona…

I postoje ljudi koji svojom karizmom i autentičnošću jednostavno osvoje i vrijeme i prostor i srca…

Tako se dogodilo i prije četiri dana s njom i njezinom pjesmom… 

Prošla su četiri dana otkad je NIKA TURKOVIĆ izbacila svoj prvi singl U MRAKU (spot je na kraju članka)

Četiri dana i pomicanje na trending listi i preko 85 000 pregleda… Četiri dana i postavljanje nekih novih letvica na domaćoj glazbenoj sceni. 

Pored svih reflektora i sjaja hiperproduktivne zavodljivosti kopiranja, ona pjeva “u mraku”, autentično se izdvajajući lirikom i glazbom koja uistinu niti ne podsjeća na ništa što trenutno vibrira na domaćoj glazbenoj sceni. Uz sve to produkcijski vizualna dominacija je apsolutna naspram svega što smo od mladih pjevača (a, i starijih) do sad imali priliku vidjeti… Što zasigurno nije rezultat velikog novca nego kreativnosti cijelog tima. 

Pred sam kalendarski kraj ljeta tako se nametnula kao jesenska poslastica… I savršeno se vokalno uklopila u raskoš jesenjih boja i mirisa izdominirajući tek prvim singlom. 

Ima nešto pomalo sexy i misteriozno što privlači da pjesma i spot idu na repeat što je zasigurno uz Nikine vokalne sposobnosti uspjeh i cijelog tima s kojim je radila.

Nika Turković je “u mraku” vokalno i vizualno izdominirala za početak jeseni. 

Nika Turković U MRAKU Hlifestyle.eu

Nika Turković se vratila kao pravo osvježenje na domaćoj glazbenoj sceni. Kažem vratila jer naša ju je publika imala priliku vidjeti i čuti još kao dijete, prije 15 godina. 

Ako ste te 2004. godine barem povremeno gledali televiziju, nije vam promakao drugi po redu izbor za dječju pjesmu Eurovizije. Godinu nakon povijesnog Dine Jelusića, osvojila nas je sitna, ali vokalno senzacionalna, tada 9-godišnja Nika Turković. Vrlo odraslo i hrabro predstavljala je Hrvatsku u Norveškoj i osvojila visoko 3. mjesto. Već smo tada znali da postoji nešto posebno u toj energičnoj karizmi. Nika već tada dokazuje svoju ambiciju, pa snima i svoj prvi album te surađuje s velikim glazbenicima kao što su Tony Cetinski i Oliver Dragojević.

Danas je Nika mlada i ambiciozna djevojka koja sa svoje 24 godine i  bogatom glazbenom izobrazbom u Londonu, upravo ovim singlom “U mraku” okreće novu stranicu u svojoj karijeri.

Ovo je sigurno početak jedne velike priče.

Nika Turković U MRAKU Hlifestyle.eu

Život u Londonu i pohađanje Instituta za modernu glazbu (ICMP), gdje je godinama pisala svoje tekstove na engleskom jeziku, u njoj su budili radoznalost kako bi njezina glazba zvučala na hrvatskom i kada bi bilo najbolje vrijeme za povratak na scenu.

Tako prije nepunih godinu dana nastaje “U mraku” – zvuk i produkcija koji ne podsjećaju na ništa već viđeno u hrvatskoj glazbi i lirika koja vodi u jedan potpuno drugačiji svemir.

“Pjesmu sam napisala na klaviru i tada je imala sasvim drugačiji sound. No onda sam ju dala u ruke Ivanu Pešutu koji je od nje napravio kompletnu magiju i pretočio svaku moju emociju u neki zvuk. Tada sam znala da imamo nešto posebno“, ispričala je Nika o novoj pjesmi.

Za singl je snimljen i prateći spot koji potpisuje produkcija SESTRICE, već dobro znani dvojac koji čine redatelj Luka Sepčić i producentica Ana Badurina.

“Kako bi projekt u mojoj glavi bio savršen, znala sam da trebam okupiti ‘dream team’. On je naravno uključivao SESTRICE, jer su Ana i Luka, bez puno riječi, znali točno što ja želim. Doduše, oni su i jedini na domaćoj sceni kojima bih povjerila tako važnu stvar kao što je snimanje mog prvog spota za moj prvi singl. Filip Tot je kao dio tima ovdje odradio savršen posao, dok je Maida Srabović posložila sve moje snove u cjelinu. Viktorija Knezić je napravila set iz filma, dok je Luka Kuzmanić donio potpuno novu dimenziju cijelom vizualu i mislim da će vam biti jasno zašto smo odabrali baš njega! Ne smijem zaboraviti ni ostatak tima bez kojeg priča ne bi bila potpuna, a to su Zara Hrvatin (MUA), Ivana Vukušić i dizajnerski dvojac Klisab (styling), Alen Božić (Salon Evelin), Senja Vild (foto) te Kiara Turković, Žana Krstičević i Ana Žurić, najbolji asistenti seta na svijetu“, otkrila je mlada pjevačica.

S tim timom, Nika tvrdi, može ostvariti svaku svoju viziju.

Nika i smjer kojim je krenula pravo su osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni te pokazatelj da nove generacije polako, ali sigurno istražuju novi zvuk i donose suvremeni izričaj koji se vani toliko cijeni.

Prepustimo se inspirativnoj Niki, dopustimo joj da nas odvede u svoj mrak i nestrpljivo očekujemo nastavak ove priče.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.