Style

“Mrvice” keksi prizivaju sigurnost bakinih ruku

Mrvice keksi Hlifestyle.eu
“Mrvice” keksi kao da prizivaju sigurnost bakinih ruku jer zaista neodoljivo podsjećaju na toplinu i bezbrižnost kakvu samo baka zna pružiti. Taj osjećaj nam je sad možda potrebniji nego ikad prije… To su ručno rađeni keksi, inspirirani geografskim bogatstvom i autohtonim namirnicama Hrvatske. Domaći okusi pripremljeni prema originalnim receptima naših baka!
 
Mrvice keksi Hlifestyle.eu
 
Među prvima u Hrvatskoj imao sam priliku isprobati najprije STAROGROJSKE PAPRENJAKE – MRVICE. Savršeno nesavršeni, s medom i začinima, začas su me okusom odveli na Hvar. Tradicionalnu recepturu paprenjaka s otoka Hvara sjajno je “Mrvice” tim prenio u naše vrijeme. Majke su te kekse pripremale sinovima pomorcima, a evo mi ih danas svi imamo priliku imati na svojim stolovima kao pravo blago naše tradicije.  Inače za ove kekse neke priče kažu da je služio i kao prirodni barometar. Kad je omekšao, znalo se da će jugo i kiša, a ako bi otvrdnuo, okrenulo bi na buru. Prvi zabilježeni spomen starogrojskih paprenjaka je u djelu Petra Hektorovića, iz 16. stoljeća, „Ribanje i ribarsko prigovaranje“. Recept za paprenjake iz 18. stoljeća, pisan rukom, na talijanskom jeziku, čuva se u arhivu hvarske obitelji Bučić.
“Mrvice” su se prosule 2019. godine i inspirirale priču o keksima napravljenim prema autohtonim Hrvatskim recepturama, a prilagođeni suvremenim pakiranjem upravo izazovima 21. stoljeća. Ručno rađeni, “Mrvice keksi” u sebi nose geografsku i kulturnu raznolikost regije iz koje dolaze.
Brački baškotini, Imotski rafijoli, Starogrojski paprenjaci, Rapski muštaćoni, Korčulanski keksi, Zagrebački medenjaci, Hvarski keksi i Istarski cukerančići slatka su ponuda kojoj je teško odoljeti. Svaki od njih u sebi nosi posebnu tradiciju pripremanja baš kao i priču o bogatstvu domaćih proizvoda.
 
Mrvice keksi Hlifestyle.eu
 
U drugom CREMME paketu, dobio sam priliku isprobati KEKSE S ROGAČEM I ČOKOLADOM – MRVICE. Kod njih me odmah u trenutku otvaranja oduševio miris rogača, a onda i jednostavnost izgleda što mi je baš dalo dodatnu dozu povjerenja. Slatki i prirodni spoj čokolade i rogača gastronomski je potpis koji veliča domaće namirnice, i budi intenzivan okus užitka. Tradicionalan za južne krajeve Hrvatske, rogač su u antičko doba na Mediteranu uzgajali i rado koristili u gastronomiji zbog profinjenog okusa i visoke nutritivne vrijednosti. Neugledna mahunarka rogač, zlata je vrijedna. Zbog svoje nutritivne vrijednosti, rogač u kombinaciji s tamnom čokoladom odličan je energetski međuobrok.
“Mrvice” keksi priča je za nepce u kojoj glavne uloge pripadaju maslinovom ulju, agrumima, vinu i(li) likeru.
Mrvice keksi Hlifestyle.eu
Krenite na put od juga do kontinenta Hrvatske, uz pomoć okusa!
Mrvice keksi Hlifestyle.eu“Mrvice keksi” pripremaju se prema originalnoj recepturi Hrvatskih krajeva. I to baš u Hrvatskoj! Domaći su proizvod koji možete zasada naručiti preko CREMME web shopa. 
Mrvice keksi Hlifestyle.euSvaki keks je oblikovan ručno kako bi recept i proizvod ostao dosljedan, originalan i prepoznatljiv.
Mrvice keksi Hlifestyle.euMrvice keksi Hlifestyle.eu
Mrvice keksi Hlifestyle.eu
Uživajte u dobro poznatim okusima, baš onakvima kakve je radila vaša baka! Kupujte hrvatsko! Ostanite doma i uživajte u MRVICE keksima!
 
Mrvice keksi Hlifestyle.eu

Ostavi komentar