Style

Maison Francis Kurkdjian AMYRIS HOMME (MARTIMEX preporuka, recenzija parfema)

MARTIMEX parfumerija KURKDJIAN recenzija Hlifestyle.eu

Niche parfemi su moja posebna strast…

Mirisi za koje znam da ih neću osjetiti baš na svakome, a zbog velikog izbora različitih izvjesno je da će svatko naći nešto za sebe, razlog su zbog kojeg često navratim u MARTIMEX parfumeriju na glavnom zagrebačkom Trgu i zaustavim se ispred polica upravo s niche parfemima… 

MARTIMEX parfumerija KURKDJIAN recenzija Hlifestyle.eu

Odnedavno svoje beauty rituale obogaćujem i sa nekoliko kapi MAISON FRANCIS KURKDJIAN parfema imena AMYRIS HOMME.

MARTIMEX parfumerija KURKDJIAN recenzija Hlifestyle.euTako su mi dani ispunjeni parfemom čija je aura osjeta umjerena što ga ne čini odviše napadnim mirisom, a čija je dugotrajnost neupitna pa tako odolijeva svim izazovima pred kojima se u poslovnoj gužvi između sastanaka, pisanja, fotografiranja i odlazaka na evente nađem. 

Iako je ovo parfem koji kategorizacijom autora pripada muškim mirisima, napravio sam mali test sa ženama kojima sam ga dao na korištenje i koje nisu krile oduševljenje. 

Tome se zapravo niti ne čudim jer kombinacija nota doista ga čini poželjnim za svakoga. Iako se na prvi trenutak nanošenja to tako ne čini, razvoj mirisa je vrlo sofisticiran, diskretan i senzualan. 

MARTIMEX parfumerija KURKDJIAN recenzija Hlifestyle.eu

Izražena herbalnost mirisa proizlazi iz gornjih nota ulja RUŽMARINA iz Maroka i ulja SICILIJANSKE MANDARINE. Tom kombinacijom se ostvaruje prvi dojam intenzivnosti (al)i primamljivosti. Naspram komercijalne ponude parfema koji su najčešće slatkasti, ovo je vrlo intenzivno i egzotično.

S polaganim razvojem srednje note kombinirane ŠAFRANOM, uljem IRISA iz Firence, uljem AMYRISA s Kariba te primjesama KOKOSA, KAVE i MLIJEČNE ČOKOLADE dolazi se do trenutaka kad se otkriva sasvim novi svijet na koži. Slatka i lagana mliječno kavena srednja nota postaje poput igre koja brzo prolazi prema samoj bazi. 

ČOKOLADA se intenzivira i uz MAHUNE TONKE iz Brazila i OUD postaje vrlo konkretna baza kojom TONKA dominira. Upravo tom sofisticiranom kombinacijom i omjerima dolazimo iz drvenastog dojma, uvjetovanog uljem CEDRA iz Virginije, u slatkasti nivo mirisa što ga čini prihvatljivim za širu publiku. 

MARTIMEX parfumerija KURKDJIAN recenzija Hlifestyle.euKad bih jednom riječju trebao opisati ovaj parfem to bi bila elegancija. 

Ovaj period jeseni i hladnijih dana apsolutno je savršeno vrijeme da se ovaj miris nađe i na vašoj koži. 

Nosivost je bez premca za one koji znaju što su i što žele i ne boje se sanjati, ostvarivati i biti u svojoj svakodnevnici. Za sve one koji se ne boje živjeti autentično i zapaženo.

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.