how to create a business plan for a catering business honeywell wireless presentation pointer sample cover letter when no position has been advertised hospital ceo cover letter sample
Style

#ljetonijeotkazano ali ti otkaži sve što te razdvaja od prirode

KALYA AYURVEDA Hlifestyle.eu

#ljetonijeotkazano ali ti otkaži sve što te razdvaja od prirode. KALYA AYURVEDA i SOUL TREE neka budu tvoja poveznica s prirodom. I sam sam zbog svih okolnosti koje su oko nas puno više se posvetio sebi izvana i iznutra. I tu me znatiželja dovela do Ayurvede kao stila življenja ali i njegovanja. Odnosno došao sam do Dubravka Harapina i njegovog KALYA AYURVEDA životnog projekta.

KALYA AYURVEDA Hlifestyle.eu

Riječ KALYA na sanskritu znači zdravlje, snaga, izdržljivost, a to je ono čime se mi bavimo i razlog zbog kojeg je osnovano poduzeće Kalya d.o.o..

Ne mogu reći da sam sve savladao ali sam itekako pažljivo proučio sve ono što Dubravko Harapin kao kvalificirani praktikant Ayurvede (indijske tradicionalne medicine), prirodnog liječenja te različitih vrsta rada na tijelu nudi široj publici. Svoje obrazovanje stekao je na vodećim institucijama diljem svijeta (SAD, Indija, Tajland, Engleska, Švedska). Iako u svojoj praksi prvenstveno koristi Ayurvedu, u istu uvodi i druge modalitete temeljeći se na principima holističkog pristupa zdravlju.

Dubravko je učenik jednog od najvećih svjetskih autoriteta i autora ayurvedske literature, dr. Vasanta Lada, zahvaljujući kome uspješno spaja akademsko i tradicionalno znanje. Studij Ayurvede na “Ayurvedic Institute”, jednoj od vodećih institucija za ayurvedsko obrazovanje izvan Indije, završava 2002. godine u Albuquerqueu, SAD.

Po završetku studija u Americi Dubravko odlazi u Indiju, gdje živi godinu dana i nastavlja obuku kroz obavljanje prakse u klinici dr. Lada, kao i na drugim klinikama u gradu Puni, Indija. Nedugo nakon povratka u Hrvatsku upoznaje Vaidyu Balendu Prakasha, svjetski priznatog ayurvedskog liječnika s kojim počinje suradnju i nastavlja dalje usavršavanje.

Osim Ayurvede, Dubravko je usavršio razne vidove rada na tijelu; istočnjačke i zapadne. Godine 2003. završava program na “New Mexico School Of Natural Therapeutics”, poznatoj školi za masažu i prirodno liječenje u SAD-u. Tajlandsku masažu studira na “Wat Po Medical School” u Bangkoku, Tajland. Strukturalnu integraciju uči u Engleskoj u programu “KMI” (Kinesis myofascial integration) te završava tečaj kiropraktike na “Ackermann college” u Štokholmu, Švedska. Tijekom zadnjih deset godina redovito putuje u Indiju kako bi bogatstvo Ayurvede što bolje prenio u svoju zemlju.

Praksu Ayurvede obavlja deset godina te povremeno drži predavanja i radionice za javnost, kao i specijalizirane radionice za polaznike učiteljskog programa Sangha yoga škole u Zagrebu.

KALYA AYURVEDA Hlifestyle.eu

Sva stručnost Dubravka Harapina spojena s njegovom jednostavnošću i blagošću komunikacije dovela me do upoznavanja s kozmetikom koju distribuira putem ljekarni u Hrvatskoj. SOUL TREE. O tri proizvoda za njegu lica sam već pisao ovdje ali sad bih htio konkretnije predstaviti brend ali i AYURVEDA koncept življenja i njege kao dobar početak za promjene. 

KALYA AYURVEDA Hlifestyle.eu

Prije svega ako ti se sviđaju ovi vizuali i inspirativni su ti, pronaći ćeš ih još više na INSTAGRAM profilu brenda pa zaprati i saznaj novosti, educiraj se, uživaj!

KALYA AYURVEDA nudi izbor visokokvalitetnih ayurvedskih proizvoda i proizvoda u vezi s yogom i zdravljem općenito, a mene su dakako najviše zainteresirali kozmetički proizvodi. Njega lica, tijela, kose te higijena i zdravlje zubi područja su koja su pokrivena. Cijenom iznimno prihvatljiv brend, SOUL TREE, putem ljekarničkih kanala prodaje i dakako webshopa postaje omiljen među mojim brojnim prijateljima, a kako čujem od magistra farmacije, općenito među ljudima u Hrvatskoj. 

Ne čudim se, jer su proizvodi sastavom vrhunski, djelotvorni, etični, prirodni… Sve ono što suvremeni čovjek više nego ikad traži. 

SOUL TREE je jedini indijski brend koji nudi certificirane prirodne proizvode za njegu i ljepotu. Svi sastojci spravljeni su prema istinskoj ayurvedskoj tradiciji s isključivo organskim sastojcima što znači da su zdravi i puni blagotvornih sastojaka.

Spajajući rješenja za ljepotu koje nudi Ayurveda u svojim drevnim tekstovima s pionirskim radom nekih njemačkih kompanija koje su uspjele stvoriti učinkovitu kozmetiku bez štetnih kemikalija krenuo je put nastanka SOUL TREE kozmetike s kojom njeni korisnici dobro izgledaju, ali i dobro se osjećaju. 

U tome veliku ulogu imaju farmeri koji uzgajaju ayurvedsko bilje koje se i koristi u proizvodima.

KALYA AYURVEDA Hlifestyle.eu

SOUL TREE proizvodi ne sadrže:

Silikone

Silikoni se često upotrebljavaju u proizvodima za njegu kose i kože kako bi im dali sjaj i vlažnost, no oni začepljuju kožu te je medicinski dokazano da uzrokuju tumore.

Mineralna ulja

Iako nakon njih postaje glađa, zbog njih koža ne diše. Uzrokuju akne.

Fenoksietanol

Koristi se kao konzervans u kremama i drugim proizvodima za njegu kože. Može oštetiti kožu.

SLS/SLES

Jeftini agensi za pjenjenje koji se koriste u deterdžentima, a mogu iritirati kožu i stanice kose. Jetra ih može upiti

Parabene

Sintetički konzervansi koji oštećuju kožu i ubrzavaju proces starenja. Također su povezani s pojavom raka dojke

DEA/TEA

Ovi agensi osiguravaju nepromjenjivost losiona i krema, ali ih koža upija pa uzrokuju rak unutarnjih organa.

Mirise

Umjetni mirisi povezani su s alergijama, dermatitisima, respiratornim problemima, a moguće su i negativne posljedice za reproduktivni sustav.

Ftalate

Koriste se u kozmetici kako bi popravili miris i boju. Dokazano narušavaju normalno funkcioniranje ednokrinog sustava i ravnotežu hormona, a povezuju se i s autizmom, astmom, pretilošću, dijabetesom i rakom dojke. Također, ti toksini se nakupljaju u tijelu, a osobito su štetni kada dođu u organizam trudnica jer najviše utječu na nerođenu djecu i dojenčad.

KALYA AYURVEDA Hlifestyle.eu

Sastojci za SOUL TREE dolaze izravno od malih farmera u Indiji koji u proizvodnji bilja ne koriste nikakve pesticide, a bitan temelj ove suradnje je etičko poslovanje, odnosno jamstvo farmerima da će biti pošteno plaćeni za svoj rad. 

KALYA AYURVEDA Hlifestyle.eu

Ovo spriječava eksploataciju, kako farmera, tako i okoliša. Svi akteri vode brigu o okolišu i regeneraciji šuma, iz kojih također dolaze neki od sastojaka. Da je sve kako i piše na etiketi potvrđuje i međunarodni certifikat.

Trenutno je SOUL TREE jedini indijski brend kojemu se certifikat BDIH Njemačka godišnje obnavlja. BDIH zahtijeva da se pri prikupljanju i uzgoju sirovina ne šteti prirodi te da se štite ugrožene vrste. U uzgoju bilja za prirodnu kozmetiku zabranjeno je genetsko modificiranje i svaka kemijska manipulacija radi povećanja prinosa. Pretvaranje sirovina u kozmetičke sastojke mora pratiti što manje kemijskih procesa. Testiranje na životinjama nije dopušteno. BDIH zabranjuje sintetičke boje, mirise, silikone, parafine i druge naftne derivate. Upotrebljavaju se konzervansi identični prirodnim tvarima ili poznati prirodni konzervansi. Zabranjeno je dezinficirati sirovine i gotove proizvode radioaktivnim zračenjem.

SOUL TREE ponosno podupire kampanju za sigurnu kozmetiku. Proizvodi se ne testiraju na životinjama.

KALYA AYURVEDA Hlifestyle.eu

Biti u dodiru s prirodom! misija je koju KALYA AYURVEDA uspješno sa svim svojim korisnicima usluga i SOUL TREE proizvoda i živi! #ljetonijeotkazano ali ti otkaži svoju razdvojenost od prirode korištenjem prirodnih proizvoda za njegu. KALYA AYURVEDA i SOUL TREE proizvodi neka ti budu također izbor za bolje življenje!

 

 

 

***

#ljetonijeotkazano 

U želji da se posljedice pandemije COVID-19 ublaže, osmišljen je projekt čiji je cilj ljudima pružiti pozitivan stav i stvoriti ozračje u kojem nas izazovna vremena u kojima se nalazimo, ne smiju zaustaviti i usmjeriti na preživljavanje već potaknuti nas na življenje. Življenje punim plućima, u odgovornosti prema sebi i društvu. Projektom #ljetonijeotkazano želim kroz online i offline aktivnosti ljudima prenijeti poruku da unatoč i usprkos svemu trebaju sanjati, ostvarivati, biti!

KALYA AYURVEDA Hlifestyle.eu

Ovaj članak je ostvaren u suradnji sa KALYA AYURVEDA i SOUL TREE.

 

Ostavi komentar