popular admission paper editing service for masters extra homework online unequal under law summary cover letter for thesis internship
LifeStyle

Kserosis ili suha koža… Evo šest koraka za spriječavanje…

suha koža Hlifestyle.eu

Suha koža lica ili kserosis učestali je problem s kojim se susreću osobe svih dobnih skupina. A ne zaobilazi niti žene, a niti muškarce. Ona može biti uzrokovana prirodnim procesom starenja, genetskim nasljeđem,  no isušivanju vaše kože uvelike mogu doprinijeti i  sezonske promjene kao što su niske temperature, niska vlažnost zraka, sunce ili jaki vjetrovi. Također, jako grijanje u zatvorenim prostorijama može biti jedan od uzroka suhe kože. I sve nabrojano baš je aktivno u ovom periodu. A zakoračili smo u prosinac… Dakle, evo šest koraka za spriječavanje ovog problema…

suha koža Hlifestyle.eu

Kako prepoznati suhu kožu?

Postoji nekoliko kliničkih znakova suhe kože lica…

… zatezanje odnosno osjećaj nelagode na vašoj koži, pojačana osjetljivost, nedostatak elastičnosti te nepravilnosti na koži kao što su hrapavost, površinske ljuskice ili suha područja ono su na što morat obratiti pažnju.

Njega suhe kože lica

Kako bi vaša suha koža ostala meka i podatna potrebno je spriječiti daljnji gubitak vlažnosti. Njega suhe kože traži više pažnje, no uz nekoliko savjeta ovaj problem možete lako riješiti.

Prvi korak:  Umivajte se isključivo hladnom ili mlakom vodom

Kratko umivanje hladnom ili mlakom vodom trebalo bi pomoći vašoj koži da zadrži prirodna ulja.

Vruća voda imat će suprotan učinak, te će umjesto dodatne hidratacije izazvati isušivanje vaše kože.

Također, voda iz slavine može sadržavati minerale koji doprinose isušivanju vaše kože, stoga, ukoliko imate uistinu velikih problema sa suhom kožom lica, radije se odlučite za izvorsku flaširanu vodu ili umivanje ponekad zamijenite proizvodima za čišćenje lica.

umivanje Hlifestyle.eu

Drugi korak: Izbjegavajte proizvode na bazi sapuna

Proizvodi na bazi sapuna doprinose isušivanju kože, stoga biste za čišćenje vašeg lica trebali izabrati proizvode koji sadrže alfa-hidroksilne kiseline (glikolna i mliječna kiselina), beta-hidroksilne kiseline (salicilna kiselina) ili vitamin F, koji dolazi u kombinaciji linola i linolne kiseline, a temelj je za obnovu površinskog, hidrolipidnog sloja.

Treći korak: Piling na tjednoj bazi

Suha koža lica pogodna je za česte pilinge koji će pomoći u odstranjivanju površinskih ljuskica, ali će također i povećati učinak hidratantne kreme.

Uklanjanje sloja odumrlih stanica dopušta kremi da prodre dublje u suhu kožu i temeljito ju nahrani. S druge strane, česti pilinzi mogu oštetit vašu kožu, čineći je osjetljivom na hladnoću i sklonu pucanju.

Piling na tjednoj ili polu-tjednoj bazi pružit će optimalne rezultate i pripremiti vašu kožu i za najteže uvjete.

Četvrti korak: Koristite hidratantne kreme

Ukoliko često osjetite da je vaša koža nakon umivanja suha i zategnuta, potrebno ju je dodatno hidratizirati.

Prethodno je poželjno lice djelomično osušiti laganim tapkanjem, te prije nego što je ono potpuno suho nanijeti hidratantnu kremu.

Hidratantnu kremu nanosite više puta dnevno, budući da suha koža teže upija i zadržava vlažnost.

PHYRIS hidratacija Hlifestyle.eu

Intenzivna 24-satna hidratantna njega sa prirodnim hijaluronom i posebnim depot-djelovanjem (postupno otpuštanj hijalurona)

Specijalni depot(uskladišteni) hijaluron trenutno pruža maksimalnu vlažnost kože i dugo zadržava taj učinak. Ekstrakt pustinjske trave dodatno intenzivno i dugotrajno hidratizira. Osjećaj zategnutosti kože i suhoća borica nestaju u trenu! Koža je blistavo hidratizirana.

HYALURON SENSATION CREAM – 50 ml

Peti korak: Investirajte u ovlaživač zraka

Osobe koje imaju problema sa suhom kožom lica trebale bi, pogotovo zimi i u klimatiziranim prostorima, koristiti ovlaživače zraka. Naime, optimalna vlažnost zraka je oko 30%, a u grijanim prostorijama ona doseže maksimum od 10%, stoga je taj nedostatak potrebno nadomjestiti.

Šesti korak: Razmislite o Omega-3 masnim kiselinama

Nova istraživanja pokazuju kako Omega-3 masne kiseline mogu pomoći kod problema sa suhom kožom. Naime, rezultati su pokazali da su osobe koje su koristile dodatak Omega-3 masnih kiselina nakon nekoliko tjedana primijetile značajne pomake u borbi protiv suhe kože.

koža Hlifestyle.eu

Suha koža ili kserosis učestali je problem posebno u ovom hladnom periodu godine. Važno je na vrijeme detektirati ga i koži pružiti najbolju zaštitu i njegu. Koža je naš najveći organ i stoga je važno pravilno i redovito ju štiti i njegovati.

PHYRIS kao njemački brend vrhunske kvalitete u tome vam uvelike može pomoći, a cjelovitu ponudu u Hrvatskoj potražite ovdje.

KAMEJA PHYRIS HLIFESTYLE ADVENTSKI KALENDAR Hlifestyle.eu

Ostavi komentar