Life

KRENUO RUJAN, KRENULA NOVA UTRKA NA STAZI ŽIVOTA! Pazite na sebe! I na druge!

By 04/09/2017 travanj 1st, 2019 Nema komentara

Škola je počela učenicima, a i godišnji odmori završili radnicima. Na ulicama vladaju gužve i sve je opet “po starom”… Ali, zar ovaj rujan ne bi mogao biti poseban, drugačiji… jer uostalom kao i prethodni, nećemo ga biti u mogućnosti reprizirati!?

Zagreb-Mainz_tramvaj prijateljstva

Danas je u povodu 50 godina prijateljstva Zagreba i Mainza, sa zagrebačke Remize krenuo oslikani niskopodni tramvaj NT 2200 koji će zagrebačkim tračnicama prometovati do kraja godine. 

Nova školska godina označava novih stotine dana sjedenja u školskim klupama kao i tisuće radnih sati odraslima na njihovim poslovima nakon ljetnog odmora. Ipak, kako kaže meni jedna draga osoba “postoje ljudi koji idu na posao, i oni koji rade”. Izbor je na nama! Sve je zaista stvar izbora ma koliko se činilo drugačije. Jer uostalom, život ne čine situacije u kojima se nalazimo već naši pogledi na njih. Dakle, podsjetimo sebe i odgajajmo djecu, da smo mi ti koji kreiramo!!! Ako ne možemo promijeniti situacije (školu, posao…) možemo naš odnos, pogled naspram njih! 

Avenija noću

Ne pišem vam ništa napamet bez vlastite proživljenosti. Ne! Oni koji me prate unazad nekoliko godina, znaju koliko sam toga proživio i preživjeo… ne zato jer je sve išlo glatko nego zato jer sam se trudio svoj pogled usmjeriti na više, na dalje, da dublje… na bolje! Uvijek postoji više, dalje, dublje… bolje! Oko nas i u nama! Zato se ne bojte avanture života. Jer što vam se može dogoditi? Da živite? Pa, zar to nije poanta. Živjeti sa greškama i uspjesima… padovima i ustajanjima… kišom i suncem! 

A kad smo kod kiše i sunca, možemo li ih bolje doživjeti od toga da smo vani!? Nije baš neka strašna stvar i malo pokisnuti. Zadnjih mjeseci sam konstantno na biciklu… poslovno i privatno, sve stignem bez opterećivanja voznim redom, gužvama i svim onim što nas čini nervoznima. Nesmetano kretanje gradom (pješke) ili biciklom što je i brže, daje mi apsolutnu slobodu i privilegiju uživanja. Osim toga, znam da i svojim pedaliranjem pridonosim ekološkom boljitku svih nas. Stoga sam sretan da će nam i rujan uvelike biti obilježen biciklističkim događanjima u Zagrebu.

Pred nama je “Zagrebačka žbica” ali i “Europski tjedan mobilnosti” o čemu ću još pisati… 

Vozim za sebe, vozim za Zagreb

Gledajući svoj rujanski raspored, poseban osmijeh mi se širi na datume 21.-24.9. kad idem u Rovinj na “Weekend media festival”. Ultimativno godišnje događanje i okupljanje svih onih koji su u medijima, marketingu, promidžbi…

Biti će to nezaboravan, ovogodišnji jubilarni, 10. susret. 

I na kraju, donosim vam izbor top 10 zagrebačkih događanja u rujnu…

  1. Festival hrane SVIJET NA TANJURU
  2. SCREEN on the GREEN piknik 
  3. FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI
  4. Organ vida – najveći međ. foto festival u ovom dijelu Europe
  5. ZeGeVege – festival održivog življenja
  6. Food Film Festival Zagreb
  7. Festival svjetskog kazališta
  8. Zagreb Burger festival
  9. PIF – Međunarodni festival kazališta lutaka
  10. Sunset Sessions – BSH Rooftop Apres Summer

I znate kako u reklama kažu “i to nije sve”… Stoga evo za sam kraj, donosim ovotjedni izbor lifestyle preporuka… 

FILM u maniri velikog Fellinija za svježe večeri… LA GRANDE BELLEZZA ili na engleskom The Great Beauty…

KNJIGA od koje se nećete moći tako lako odvojiti, dapače… rado ćete joj se vratiti… EVANESCO, našeg autora Valenta Pavlića.

KAVA u nezaobilaznom izlogu kultnog KIC-a u Preradovićevoj… 

HALJINA “Bura Boho maxi”u izvedbi dizajnerskog studija BURA u Ilici savršeno će vam nadopuniti garderobu za ovu jesen… 

Uživajte u tjednu!!! Krenuo je rujan… krenula je nova utrka na stazi života u smjeru obveza kako školskih tako i poslovnih! Pazite na sebe! Pazite na druge! Sretno nam svima!!! 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.