Life

J kao jesen. J kao JA. J kao jebe mi se.

By 15/10/2018 travanj 1st, 2019 One Comment
Hrvoje Vukov Hlifestyle.eu

Ljeto je završilo i premda mu nisam neki naročiti obožavatelj kao da sam ga htio još negdje zadržati oko sebe. Volim pomalo tu komociju… lijenost… zapuštenost… Ili barem tako mislim da to volim. Ne znam. Kako god bilo, jesen je moje doba. Kraljica inspiracije.

Jesen mi uvijek nekako zvuči gordo. Ima težinu. Izgovorite glasno. Jesen. Pa, onda sasvim tiho. Skoro kao šapat. Jesen. Razdoblje je to kad su svi  spremni za nove projekte… za nove pothvate… za nove uspjehe. Čini mi se čak i više nego kad se donose sve one novogodišnje odluke. Jesen kao da je novi početak iako nam priroda ukazuje na kraj. Ali zar nije upravo svaki kraj novi početak!?

Ljudi se plaše krajeva jednako kao i početaka. Svaki je na svoj način nepredvidljiv ma koliko se nama činilo da imamo sve konce u svojim rukama. To je možda i poanta života. List vjetrom otkinut sa stabla igrajući u zraku posljednji ples ne zna gdje će pasti… ali zna da mu je tlo zadnja stanica… Tlo koje će obogatiti za nastajanje novog života. I tako u krug. Život je čudesan. Priroda je čudesna. Čovjek je čudesan. Ali mi u svakodnevnoj žurbi upravo često na sve to zaboravljamo. Jureći najčešće vlastito nametnutim rasporedima projurimo kroz dane, tjedne, mjesece, godine. Kroz život. 

 

Hrvoje Vukov Hlifestyle.eu

Ova jesen mi je posebna. Proslavio sam 29. rođendan i sasvim se približio brojci 30. Pomalo se plašim tog broja. Zvuči previše. Paralelno se prisjećam i kad sam prije 15 godina došao na Šalatu. Kao klinac. Na veliko sjemenišno dvorište. Mali dalmoš u velikom Zagrebu. Sve se činilo nestvarno. Godine su proletjele… Sjećam se tih prvih šalatskih dana i suza. Kasnije sam Šalatu zamijenio za Remete… a, onda naposljetku sam doživio i jesen na Kaptolu. Svaka od tih 8 godina donijela je sa sobom puno više lijepih uspomena nego onih drugih. Iskreno vam kažem. Sjećam se i te jeseni koju sam prvu doživio izvan kleričke formacije. Prošlo je od nje sad već 7 godina. Bila je teška. Nepredvidljiva. Puna pitanja i nijednog odgovora. Puna strahova i odjednom ničije poznate ruke da podrži… Ali evo sve je to iza mene. Baš sve te jeseni dovele su me do ove… koja se čini najboljom jeseni života! Slavim i tih 5 godina samostalnog kreativnog stvaranja… Slavim zaista život! Život koji živim! 

Hrvoje Vukov Hlifestyle.eu

Živjeti život nije uvijek lako. Najbolje to znaju oni narušenog zdravlja… kao i oni narušene financijske situacije. Znam kako im je! Bio sam u njihovim situacijama. Nije se meni sve posložilo baš preko noći. Niti sam potpuno ravno hodao do ovdje gdje sam danas. Razumijem! Ali i svjedočim da se sve može promijeniti. Najvažniji faktor promjene ste vi. Prije svega trebate reći sami sebi: jebe mi se. Jebe mi se za strah… za mrak… za zid… za glasove… Jebe mi se za sve ono što me ograničava, usporava, zaustavlja, ometa. Idem naprijed! I nemojte previše planirati… Krenite!

Sanjajte! Ostvarujte! Budite!!!

Hrvoje Vukov Hlifestyle.eu

***foto: Zvonimir Barišin

 

Hvala na podršci!

Veselim se Vašem komentiranju, dijeljenju teksta ili pak javljanju na info@hlifestyle.eu. Javite se na mail i ako vi imate neki prijedlog teme i(li) suradnje… rado ću vas povratno kontaktirati i dogovoriti se. 

One Comment

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.