Style

DUBROVNIK REPUBLIC GIN je prava kombinacija dalmatinskih ljepota u boci

DUBROVNIK REPUBLIC GIN Hlifestyle.eu

DUBROVNIK REPUBLIC GIN je prava kombinacija dalmatinskih ljepota u boci… Predstavljam vam gin koji ćete poželjeti čim prije isprobati, a onda ćete mu se vrlo rado vraćati.

DUBROVNIK REPUBLIC GIN Hlifestyle.eu

Ideja se rodila prije dvi i po godine jer smo vidjeli da se u Hrvatskoj dugo nije pojavio novi brend od alkoholnih pića. Dali smo si truda da napravimo prepoznatljivo dalmatinsko i hrvatsko piće. Nakon mnogo pročitane stare literature odlučili smo se za ime DUBROVNIK REPUBLIC iz razloga što je jedna od najdugovječnijih i najpoznatijih republika… pričaju tvorci ovog genijalnog gina.

Jednostavna tamnozelena boca od 500ml krije u sebi zaista posebnu tekućinu. Hrvatski DUBROVNIK REPUBLIC GIN prvoklasne je kvalitete što mu je priznato prvim nagradama i na brojnim svjetskim gastro pozornicama.

Etiketa pak predstavlja reprodukciju prvog poznatog prikaza ruže vjetrova Jadranskog mora. I nju je prvi nacrtao Hrvat. Benedikt “Beno” Kotruljević; 1416-1469, dubrovački veliki trgovac, ekonomist, znanstvenik, diplomat i humanist napisao je prvi poznati priručnik za jedrenje 1464. godine i osmislio vizual te ruže vjetrova koja se danas nalazi na DUBROVNIK REPUBLIC GIN boci.

DUBROVNIK REPUBLIC GIN Hlifestyle.euSnaga ovog gina leži u kombinaciji ova četiri sastojka: 

KLEK

Kao temelj tradicionalnog, londonskog stila, za suhi gin koristimo borovicu vrhunske su kvalitete. Borovica iz Zadra među najboljima je u svijetu (Willkie, Boruff i Althausen: “Kontroliranje ginskog okusa”, 1937.) Uzgaja se na padinama planine Velebit, savršen je spoj sunca, vjetra i hladnih noći – to čini miris naše borovice doista jedinstvenim. 

DUBROVNIK REPUBLIC GIN Hlifestyle.eu+

DUBROVAČKA LJUTA NARANČA

Naše naranče dobivamo s Elafitskog otočja u dubrovačkom arhipelagu. Nekoć je rasla u svakom vrtu, ali gotovo zaboravljena, ljuta naranča iz Dubrovnika polako se ponovno otkriva. Koristi se i za marmelade, ukusne arancine ili tradicionalne kolače, a također je pronašala svoj put u kulinarskoj sceni Dubrovnika. Dubrovačke ljute naranče našem ginu dodaju jadransku svježinu!

DUBROVNIK REPUBLIC GIN Hlifestyle.eu

+

MOTAR

Motar je na pučini bio glavni izvor vitamina C na jedrenjacima Dubrovačke Republike koji su putovali na brojne trgovačke i diplomatske misije. Danas ga se ponekad koristi kao dodatak u salatama, za jela s inćunima, maslinama i kruhom. Motar unosi Jadran u naš gin- ima okus poput mirisa bure!

DUBROVNIK REPUBLIC GIN Hlifestyle.eu

+

SMILJE

Ljekovito bilje i sastojak parfema, koji je koristilo dubrovačko plemstvo u kremama i losionima za zavodljive mirise, a nalazimo ga i u najstarijoj ljekarni u Europi otvorenoj 1317. godine u Dubrovniku. Koristilo se u izradi lijekova, radi svojih antibiotskih karakteristika. Smilje obavija ostale sastojke baš kao što jugo grli dalmatinske noći.

DUBROVNIK REPUBLIC GIN Hlifestyle.eu

+

SOL

Velik dio bogatstva Dubrovačke Republike potječe iz solana u Stonu. Kad je 1333. sol došla u Dubrovnik, već više od tisuću godina već se proizvodilo tzv. bijelo zlato, dakle radi se o najstarijoj solani u Europi. Dodajemo samo nekoliko zrna ginu – ali kada i zašto ostaje naša tajna.

+

VODA

Velik dio okusa ovisi o vodi. Zbog toga koristimo jednu od najboljih dostupnih voda, sa izvora rijeke Une u Nacionalnom parku Una, kako bi smanjili jačinu gina do moćnih  47% vol. Kada su Rimljani prvi put došli do izvora, dali su rijeci ime “Jedna” – Una, zbog svoje jedinstvene ljepote. Izvor je duboo oko 286 metara, a voda teče kroz geološke formacije tjednima prije nego što se pojavi na površini.

 
DUBROVNIK REPUBLIC GIN Hlifestyle.eu

Ovo je naš pokušaj da stavimo dalmatinske ljepote u bocu. Odlično se sljubljuje u koktelima i sa tonikom, a istinki ljubitelji prave kapljice ga najviše vole piti čistog. Za proizvodnju koristimo tradicionalni bakreni kotao sa dodanim suvremenim kolonama što garantira vrhunsku kvalitetu, govore mi tvorci.

DUBROVNIK REPUBLIC GIN Hlifestyle.eu

Zakuhali su dalmatinci ovaj vrhunski gin. I na tome im treba čestitati. Svaki od sastojaka u ovom ginu se zaista osjeti i premda je dostupan u široj prodaji, očito mu kvaliteta ne pada. Drago mi je da DUBROVNIK REPUBLIC GIN mogu ponuditi gostima jer još prošle godine moje društvo se oduševilo ovim ginom. Nisam neki koktel majstor ali uz ovakav vrhunski gin niti ne treba komplicirati priču u čaši… Ukoliko niste za čisti onda ga iskombinirajte sa dobrim tonikom i dekorirajte po želji… Uživajte!

 

Ostavi komentar