HLifeStyle

Dolly Parton meme challenge nam puno toga govori

Dolly Parton meme challenge Hlifestyle.eu

Dolly Parton meme nam puno toga zapravo govori ako malo bolje razmislimo na koji način smo izabrali svoje fotografije za taj viralni hit challenge. 

Dolly Parton meme challenge Hlifestyle.eu

U utorak 21. siječnja Dolly Parton je izbacila zabavni meme na koji smo se vrlo brzo svi zakačili. Slavna pjevačica htjela je poslati poruku da ona može sve (što smo već jako dobro znali) pa je kreirala meme na kojem je četiri vlastite fotografije podijelila prema pripadajućim društvenim mrežama LinkedIn, Facebook, Instagram i Tinder.

Dolly je za LinkedIn odabrala strogu fotografiju u sakou, za Instagram i Facebook odabrala je opuštenije fotografije dok je za Tinder odabrala onu u kostimu Playboyjeve zečice. “Nađi si ženu koja može sve”, napisala je ispod. I rodio se viralan meme.

Svijet je potpuno zaluđen novim meme izazovom koji se pojavio na internetu ali ako zagrebemo ispod površine ovog zabavnog trenutka možemo si postaviti pitanje i na njega iskreno odgovoriti na koji način smo izabrali određene fotografije u određenoj kategoriji!?

Nemojmo se lagati!

Ja sam zapravo u prvi trenutak pomislio “ma, kakva glupost pa na svakoj društvenoj mreži sam isti”. Ali nije to baš tako. I znamo to svi. Određeni sadržaj jednostavno negdje prolazi bolje, a negdje lošije. Iako smo mi uvijek mi. Ali… Uvijek postoji taj ali. I upravo ovaj zabavni meme potaknuo me na razmišljanje ne samo da svatko od nas ima različita lica nego i da nas pratitelji na različitim platformama u potpunosti različito i doživljavaju. Ali tko smo zapravo mi? 

Živimo u vremenu njegovanja višestrukih ličnosti. 

Trud koji se ulaže u opstajanje kulta ličnosti namjerno je nevidljiv i ovaj zabavni trenutak kojem sam se i ja priključio baš mi je dao za razmišljati o toj činjenici. Doduše, oduvijek je čovjek ulagao trud da ostavi dojam na nekoga negdje, ali danas je to upravo zbog društvenih mreža kompleksnije nego ikad prije.

Car je gol! uzviknuo bih iako se ništa novog nije otkrilo, ali kao da ovaj meme trenutak ogoljuje našu svakodnevnicu. 

Reći će netko da previše filozofiram i da od zabave razvijam bespotrebnu raspravu, ali zar se kroz te jednostavne četiri sličice ne može uočiti čitava kompleksnost stvarnosti u kojoj živimo!? 

Nije samo poanta u trudu koji ulažemo da bismo ostavili dojam na nekoga negdje (i u tome ne vidim ništa loše) nego s ove četiri jednostavno poslagane sličice pred našim očima se dekodira stvarnost društvenih mreža i njezinih korisnika. 

Određeni sadržaj nije prihvatljiv u određenom konceptu.

Djeluje smiješno? Ne vjerujete mi? Mislite da pretjerujem? 

Zamijenite fotografije u rubrikama LinkedIn i Tinder pa će vam sve biti jasno. 

Iako živimo u vremenu u kojem se najviše priča o individualnosti i potrebi da budemo svoji, važnije je ipak biti uklopljen u algoritme. 

Parafrazirat ću jedan grafit na Laništu: svi smo različiti na isti način! 

Ali… 

Ali uvijek se može krenuti drugim smjerom.

Makar algoritam neće biti naklonjen niti publika brojna, a pljesak glasan… To će biti samo na početku. 

Uvijek se na kraju prepozna i vrednuje autentičnost. Iskonsko življenje vlastitog ja. 

Ovaj meme zasigurno je bio trenutak zabave za Dolly Parton i svima nama koji smo ga rekreirali na svojim platformama tome je poslužio, ali može nam biti i sjajan trenutak za promišljanje i promjenu. Jer na kraju krajeva Dolly Parton je upravo cijeli svoj život i kreativni rad upravo bila autentična i svoja, a to je puno puta značilo i neshvaćenost. 

Dolly Parton meme challenge Hlifestyle.eu

Napisala je “da može sve” i to neka nam bude lajt motiv za svaki dan! Da možemo, a(li) ne moramo sve što od nas traže. 

Najvažnije od svega je da budemo svoji, a da mudro koristimo vrijeme i prostor u kojem jesmo. 

Moja prijateljica mi je jednom rekla da se ugledam u rijeku. Da ne trošim energiju penjući se na planine i vrhove koji mi možda uopće nisu potrebni da bih došao s druge strane… Već da nađem put, baš poput rijeke, između planine… Upornošću i trudom, vlastitošću ga probijem i nastavim svoj tok tamo gdje želim. 

 

 

 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.