Style

Zdravi burger? SUBMARINE burger.

By 22/07/2017 travanj 1st, 2019 Nema komentara
Submarine burger

Adresa za zdravi burger je u Zagrebu Frankopanska ulica i Bogovićeva ulica u centru, Radnička cesta u poslovnoj zoni, te na Žitnjaku u sklopu Garden pivovare. Prva lokacija izvan Hrvatske je u Beogradu. Možete ga pronaći i u Voloskom, kraj Opatije, Rijeci, Zrću te uskoro i na Obonjanu i Tisnom. Osim toga, zdravi burger putuje i po festivalima na obali ali na ostalim aktualnim događanjima kao što su Advent u zagrebu ili BurgerFest. Da, da dobro ste pročitali – nema da nema! Nema da niste znali! Nema da niste mogli! Submarine burger ili tepajući na hrvatskom “burger iz žute podmornice” zaista ima najbolji izbor burgera spravljenih od sastojaka 99% hrvatskih proizvođača. Ali nisu samo burgeri njihovi asevi iz rukava kad vas uhvati iznenadna glad ili baš ciljano tražite dobru klopu u gradu. Ima tu i krumpirića i salata… veliki izbor!

Submarine burger

Strast za kvalitetnim kulinarskim specijalitetima, samo prirodni i domaći sastojci te zdrava prehrana, ono je čemu svakodnevno teže. Vjeruju, a ja se uvjerih, kako zdravo može biti ukusno, stoga u njihovoj kuhinji se koriste samo organski i ekološki proizvodi. Submarine burgeri ne sadrže additive, GMO, niti bilo koji drugi štetni sastojak. Važno je naglasiti
kako burgeri bez aditiva, nisu samo zdraviji, već su i neusporedivo ukusniji.

Submarine burger

Jednom mljeveno, 100 % čisto juneće meso s hrvatskih farmi je tajna njihova uspjeha. Pecivo rade u suradnji s lokalnim zagrebačkim pekarom i moram vam odati malu tajnu. S maslacem je. Pa je božanstveno ukusno i mekano. Koriste sir iz Zagorja, pancetu iz Dalmacije, krumpir iz Like, salatu i rajčicu iz Slavonije i tartufe iz Istre.

 

Submarine burger

Vrlo im je bitno da je 99% namirnica hrvatskog podrijetla, jer tako pomažu razvoj poljoprivrede i gospodarstva u Hrvatskoj. I u pivskoj ponudi imaju samo hrvatske male craft pivovare, te na taj način potiču rast domaćeg craft pivarstva.

Štogod da sam pitao i gdjegod da sam zavirio samo pozitiva!

Plus do plusa! 

Poseban plus su zaslužili činjenicom da imaju i sluha za humanitarno. Vrlo im je važna i socijalna komponenta poslovanja. Naime, do sada su surađivali kao donatori s domom za nezbrinutu djecu u Zagrebu, te
su donirali i veliku količinu dječjih pelena za bebe izbjeglice iz Sirije. Cijelu prošlu godinu su imali akciju “happy burger”, a u kojoj  se prodajom svakog, 10 kuna odvajalo za udrugu “Klaunovi doktori –
crveni nosovi”. Što je ove godine uključeno u akciju? Otkrit ćete sami čim prije odlaskom na jedan fini i zdravi obrok, može?

Submarine burger

A, zašto “žuta podmornica” s početka teksta? Igra je to s bojama koje su im postale zaštitni znak… Mreža žutih cijevi prepoznatljivi je dekor… kao i još neki detalji kao što su bicikl, cvijeće… 

Da ne biste pomislili da je ovaj članak tek pohvala bez pokrića, reći ću vam da sam konkretno probao tri stvari. Krumpiriće, salatu i double burger! Teško mi se odlučiti što je bilo bolje, ali svakako znam razlučiti kad bih vam što preporučio… Recimo, predlažem da salatu pojedete za ručak… posebno za vrućih, ljetnih dana. Zasitna, hranjiva, a itekako ukusna kombinacija.

Moja je bila sa svježim baby špinatom i mozzarellom u kombinaciji sa slanutkom, Pesto Genovese aioli, domaćim jajem i sjemenkama konoplje. Naručite Dream California salatu po mojoj preporuci, a možda se vama svidi neka druga. 

 

Submarine burger

Krumpirići mi se čine kao idealno rješenje za usputno druženje u gradu. Nećete sigurno ostati gladni, a neće vam niti teško pasti na želudac. Nisu prženi u palminom ulju što im daje još bolji okus. Uz jedno od craft piva iz ponude biti će super kombinacija za šalu i smijeh dok s ekipom planirate daljnje pohode u grad.

Ja sam do zadnjeg pojeo Salchipapas krumpiriće s komadićima domaće dimljene kobasice od crne slavonske svinje i BBQ mayo umakom. Što reći osim… Ajajaj! Bilo je fino. 

Submarine burger

I za kraj, glavna zvijezda je stigla na stol! Preporučujem vam da si uzmete vremena kako biste mogli čim više uživati… Neću puno duljiti, samo ću reći: double Smokehouse burger. Znate ono kako kažu, gdje ima dima ima i vatre? E, pa ovdje ništa nije ljuto ali je opasno dobrog okusa.

100% prirodni burger od junetine iz lokalnog uzgoja, svježa zelena salata, dimljena dalmatinska panceta, grilani dimljeni sir i BBQ mayo umak.

Submarine burger

I to sve u double varijanti. Oooo, da… sjedio sam još dugo pijuckajući fino The Garden Brewery pivo i uživao… i shvatio da ako ne krenem vježbati, a nastavim ovdje dolaziti, da neće biti dobro što se tiče odjeće u mom ormaru. Šalu na stranu, od srca preporučujem da jedan od vaših sljedećih zalogaja bude na jednoj od Submarine burger lokacija. 

Submarine burger

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.