court letter of recommendation samples for teachers the beautiful struggle coates summary the eastern stars summary argument essays for english free dante's inferno essay outlines
Style

VJEŽBAONICA… jer važni su i duh i tijelo

By 25/09/2017 1 travnja, 2019 Nema komentara
Vježbaonica.hr Jarun 22

I dok smo ispratili ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti, a došao nam je Europski tjedan sporta… otišao sam na adresu Jarun 22.

Odredište: Vježbaonica.hr.

Sugovornici Miroslav i Jelena… (i uz mnogo osmijeha njihova petomjesečna beba Krista.

Vježbaonica.hr Jarun 22

 

Sjajnu priču samostalno je započela kineziologinja Jelena prije 5 godina, a uz podršku svog današnjeg supruga Miroslava koji je trener osobnog razvoja, sve je nadograđeno. Spoj brige za tijelo i duh, rekli bismo…

Vježbaonica.hr Jarun 22

U dvoetažnom prostoru, na preko 200 četvornih metara proteže se Vježbaonica.hr, jedinstveno mjesto za pokret na zagrebačkom Jarunu.

Vježbaonica.hr Jarun 22

Lijep i ugodan prostor sastoji se od nekoliko različitih dvorana, svlačionice i sanitarnih čvorova, ureda… kroz koje me vodi Miroslav dok mi priča kako se poduzetnički projekt za duh i tijelo gradio i nadograđivao. Ističe kako je Jelena je od samog početka imala viziju što želi stvoriti te je u skladu s tim sve pametno osmislila i krenula korak po korak u realizaciju…

Ovo je “boutique movement centar” gdje na prvo mjesto stavljamo funkcionalnost pravilnog pokreta te njegovu implemenataciju u svakodnevni život. Sam proces ispravljanja kretnih obrazaca kroz naoko „obične“ pokrete i način vježbanja dovode do napretka ne samo na fizičkom nego i na mentalnom i duhovnom planu.

Vježbaonica.hr Jarun 22

Koncept rada “Vježbaonice” zapravo je vrlo životan ali u svakodnevnoj žurbi lako ga je smetnuti s uma stoga činimo da se tijelo navikne na pravilan pokret te ispravno funkcionira čak i kad ne mislimo na to kako se krećemo. U sportskom smislu misija nam je da tijelo ponovno počne služiti pokretu, a ne mirovanju što se u zadnje vrijeme počelo događati. Rezultat je da zavolimo vježbanje i pokret i odaberemo ga kao stil života. Tako recimo, upravo kroz sliku djeteta koje izvodi čučanj Miroslav objašnjava koliko kroz odrastanje određeni mišići, a s njima i tjelesne mogućnosti, jednostavno gube svoju pravu finkciju. Stoga, poseban fokus, tim trenera pridaje pravilnim pozicijama i samoj dobrobiti pravilne pozicije, priključuje se u tumačenju Jelena.

Vježbaonica.hr Jarun 22

Tim trenera sastavljen je od 5 osoba što olakšava individualne i grupne treninge. Prvi korak u “Vježbaonici” ne započinje vježbanjem već konzultacijama i dijagnostikom. Tako se kroz tzv. bateriju testova dobije lakši uvid u fizičko stanje osobe i određuje se eventualna potreba za korektivnim treninzima kako bi polaznik što prije postao dio grupe. Grupni treninzi se odvijaju po različitim programima, a broj sudionika je uvijek do max 8 osoba što omogućuje vrhunsko vodstvo i posvećenost svakom polazniku posebno.

Svakom polazniku znamo ime baš kao i njegovu fizičku kondiciju ali i svaki napredak koji postigne. Ovo je više od vježbanja!

Vježbaonica.hr Jarun 22 Vježbaonica.hr Jarun 22 Vježbaonica.hr Jarun 22

Da je sustav Vježbaonice više od vježbanja sasvim je jasno kad čujem kako pristupaju razvoju već poznatih programa vježbanja baš kao što osmišljavaju i svoje vlastite. Pa tako imaju originalni “program spinninga” kao i novi “evolution program” koji se bazira na prirodnim pokretima, sa i bez opterećenja koje je uvijek pažljivo odabrano kako bi koristilo, a ne štetilo svakom od vježbača…

Vježbaonica.hr Jarun 22

Vježbaonica.hr Jarun 22

Vježbaonica.hr Jarun 22

U razgovoru o zdravlju i izgledu kroz prizmu vježbanja u “Vježbaonici” dotaknuli smo se dakako i prehrane. Pa, tako ekskluzivno mi otkrivaju da uskoro kreće suradnja sa nutricionistkinjom baš kao što i spremaju posebne programe za djecu.

Slutim već da će biti nešto zabavno i zdravo!?

Zagonetno se smješkajući otkrivaju mi da stalno rade na novim programima kao i da kako im njihovo dijete raste razmišljaju o novim programima posebno osmišljenima za djecu.

Vježbaonica.hr Jarun 22

Jelena je glavna kako Miroslav voli istaknuti za ovaj sportski dio… o čemu svjedoče upravo i sve njezine edukacije koje je uspješno završila… Nakon kineziološkog fakulteta uslijedilo je zajedno s radom i kineziološko učilište body tehnike, zatim edukacije iz “Stott te balance body Pilatesa”, zatim edukacija u Americi kod Rebecce Leone, „Safe spine teacher“, DNS edukacija te je trenutno na kraju prve godina na dvogodišnjoj edukaciji iz biomehanike kod Katy Bowman, osnivačice Nutritious movement škole. 

Miroslav pak upravo kroz prizmu osobnog razvoja pomaže trenerima da svojim pristupom klijentima potaknu ne samo fizički razvoj nego i mentalni. Tako da zajedno s vježbačima postižu velike transformacije i odlične rezultate. Jer kako i stara latinska poslovica kaže da je “u zdravom tijelu, zdrav duh.”.

Vježbaonica.hr Jarun 22

Tako upravo kroz koncept “Vježbaonice” supružnici Jelena i Miroslav Skender pokazuju da je moguće uspjeti u Hrvatskoj. Da je moguće razvijati svoje, oni će dodati, i tuđe potencijale.

Uz puno ljubavi prema onome što radimo te ulaganja u razvoj novih ideja, zajedno je lakše i u poslu i u privatnom životu.

 

I svakome jedno pitanje za kraj…

Što je tvoja najveća strast, a što hrabrost u ovom poduzetničko – sportskom svijetu?

JELENA:

Moja najveća strast i možda moja životna misija je pomoći što većem broju ljudi da prihvate u svoj život pravilan pokret te koriste svoje tijelo za ono za što je namijenjeno, a to je pokret. Zato educiram svakog svog vježbača, svakog našeg trenera da može ovu poruku prenijeti na svoje vježbače, također slijede edukacije otvorenog tipa u kojima ću zainteresiranim pojedincima kako trenerima tako i vježbačima prenijeti tajne kojima sam ovladala te pomoći njima da ih uvrste u svoj svakodnevni život. Najveća je hrabrost svakako izaći van s nečim novim, a ovo što radimo je novo u svijetu gdje s jedne strane imamo ljude koji se polako sjedinjuju sa svojim stolcima bilo u uredu ili pred svojim televizorima, a sa druge strane imamo drugu krajnost, atletska tijela čiji će vlasnici posegnuti i za štetnim vježbama s prevelikim opterećenjima te raznim suplementima i nezdravom ograničavanju unosa nutrijenata zbog estetskog izgleda svoga tijela.

Vježbaonica.hr Jarun 22

MIROSLAV:

Najveća mi je strast svakodnevno nalaziti nove načine da ljudima pokažem mogućnost koju većina niti ne sanja da je moguća, a to je ispunjen i pozitivan život u kojem je naglasak na davanju i stvaranju vrijednosti, a ne traženju ili uzimanju. Najveća je hrabrost također, kako je i Jelena rekla u svijetu gdje svi traže instant rješenja izaći s idejom da nešto treba odraditi temeljito i ne u trenutku te da stavimo naglasak na davanju u realnosti u kojoj većina provodi vrijeme smišljajući kako da dobije jer postoji grozan strah od nedostatka.

Vježbaonica.hr Jarun 22

Kroz cijeli razgovor mene su osvojili da im se vratim kao korisnik… 

Prepustimo se dakle kroz cijeli proces treninga i savjetima što je najbolje u svakoj fazi treninga. Vaše želje i potrebe pretvorit će u “Vježbaonici” u idealan program treninga za vas koji uključuje raznovrstan pristup, nove izazove i stalnu nadogradnju. “Vježbaonica” je savršeno mjesto gdje ćete se vratiti u formu i ponovo biti zadovoljni sobom i svojim tijelom.

Budite fit i u formi, budite sretni i zadovoljni!

Idemo u “Vježbaonicu” trenirati?

Vježbaonica.hr Jarun 22

 

Ostavi komentar