Style

USE-IT mapa Zagreb. GDJE? KAD? ZAŠTO? KAKO? … po preporuci “lokalnih vodiča”.

By 02/08/2017 travanj 1st, 2019 One Comment
USE-IT Zagreb

Visoke temperature top tema su ovih dana u cijeloj Hrvatskoj. Koliko je zagrijan zagrebački asfalt, ne treba niti spominjati… Ipak, vrijedna ekipa HelloZagreb centra u Radićevoj ne miruje. 

Baš kao što klime i ventilatori neumorno rade kako bismo se svi ovih dana rashladili tako su i “USE-ITovci Zagreb” na čelu s Anitom Tutić neumorno radili na novom izdanju USE-IT mape. Zagreb se tako i ovogodišnjim izdanjem mape pridružio popisu od 35 zemalja Europe gdje su mape dostupne. 

USE-IT maps Zagreb

U srijedu 2. kolovoza 2017. prigodom izdanja USE-IT Zagreb mape organizirano je druženje u suradnji sa partnerima čiji su proizvodi bili za osvježenje i degustaciju. Tako se žeđ gasila sa Panonska pivom a, kao posebna slatka iznenađenja tu su bili slatki CaoCao original okusi iz djetinjstva kao i posebni Green Point keksi od konoplje s čokoladom i bademima.

USE-IT maps Zagreb Panonska pivo

Cjelokupan interijer uređen s bršljanom i brojnim motivima koji su upotrebljeni na samoj mapi sjajno su dočaravali mističnost priče koja je bila vodilja vizualnog identiteta ovom izdanju USE-IT mape, a to je Kontesa Nera. Iako je , kako kažu, prvotno sve bilo samo dobra dosjetka u šali, ipak se sve izrealiziralo u potpunoj ozbiljnosti i na nivou projekta, a iza cjelokupne priče stoji i dublja poruka vezana za važnost prihvaćanja žene u društvu u njezinoj cjelokupnosti. 

USE-IT maps Zagreb

Crna boja kao pozadina, sa ružičastim grafičkim rješenjima iznimno su privlačni i ugodni oku. Dizajnerska petica za dizajnerski tim NJI3 koje su i ovaj put pokazale kreativnost. Majice, platnene torbe ili bedževi dio su koji možete kupiti uz mapu koja je sama po sebi besplatna. Zanimljivi printevi žene s oblinama koja se ne boji pokazati dlakave noge ili tetovažu… koja pije i leti na metli… samo su neki od motiva koji provociraju i pozivaju na razmišljanje, a istovremeno izmame osmijeh i stvore želju da si nabaviš barem nešto iz ponude… Na zavodljivost (USE-IT Zagreb)Kontese Nere ne može ostati ravnodušni!

USE-IT maps Zagreb Hello zagreb

U svakom slučaju dobro je znati da su USE-IT mape  informativni turistički vodiči, pisani kao zabavni priručnik sa savjetima lokalaca kako bi se mladim putnicima olakšao boravak i snalaženje u nekom gradu. Na listi organizacije USE-IT Europe, Zagreb se našao u rujnu 2015 godine. Mape se mogu pronaći u lokalnim i inozemnim hostelima, turističkim info centrima, info pultovima organizacije USE-IT u cijeloj Europi i na mjestima na kojima se mladi okupljaju. 

Autori USE-IT Zagreb mape je ekipa lokalaca koja je odlučila preuzeti inicijativu i stvoriti nešto čime će se Zagreb na zabavan način promovirati među mladim Europljanima. Žele kako kažu da svi uživaju u velikim i malim skrivenim kutevima Zagreba te da otkriju svako čarobno mjesto, možda još nepoznato gospodinu Google-u. 

USE-IT ZAGREB potpuno je neprofitna organizacija. USE-IT tim, uložio je sve u stvaranje same mape, a sada trebaju našu pomoć, da ta ista obiđe Europu! Možemo im pomoći u vrlo bitnom dijelu priče, a to je naklada. Kupnjom prigodnih proizvoda na temu zaštitnog znaka mape, popunjene zavodnice Kontese Nere, ili po izboru dobrovoljnim prihodom u svakom mogućem iznosu, omogućavamo tiskanje mape te njezin put do svih 30ak europskih gradova!

Budimo prijatelji ovog projekta, te pokažimo Europi kako Zagreb diše i zrači!

One Comment

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.