mit thesis search rewards and recognition powerpoint presentation research paper attention grabber ideas for kids barn burning william faulkner thesis short essay on amer fort
Life

Iza zida straha polje je života

By 03/12/2017 1 travnja, 2019 One Comment
Advent 2017. Hlifestyle.eu

Nada. Išćekivanje. Put.
Zašto? Čega? Gdje?

Toliko pitanja i nijedan odgovor oko nas nego u nama.
Potrebno je puno hrabrosti.
Ali iza zida straha, polje je života.
Na nama je odluka želimo li učiniti taj korak i krenuti… Ponekad je upravo pad ili zastoj koji nam život donese zapravo samo trenutak za hvatanje zaleta. Pa, onda iz vlastitog čučnja da skočimo i poletimo. Preko… Iznad… Ne drugih nego samih sebe. To je najteže ali najvažnije. Jer donosi spoznaju. Donosi radost. Donosi svjesnost vlastitosti iz koje možemo spoznavati druge.

Advent 2017. Hlifestyle.eu

Svijeća da bi gorjela treba zrak. Iskru koja će ju zapaliti. Ali najvažnije treba fitilj, srž, da bi gorjela. Nada je srž čovjeka.
I kad nas poklope, zablokiraju, zatvore u svakodnevne tame životnih briga, nadom se ponovno pokrećemo i gorimo. Ako imamo s čime gorjeti!? Uzalud slama brzo plane kad još brže izgori… Ali drvo masline… E, ono tinja. Pepeo pokrije žar ali dovoljno je tek malo puhnuti i opet će vatra buknuti. Nadom, svojom srži, palimo nove vatre svojih života. I ne, ne treba se bojati ako vatru dijelimo… Ona se neće umanjiti. Dapače, postat će veća. Svjetlost će biti veća, a tama manja. Jer mrak je samo nedostatak svjetla. Zato se ne bojmo druge zapaliti svjetlom života, nadom. Ali i ne bojmo se biti zapaljeni.

Advent 2017. Hlifesytle.eu

Dok svijeća gori njezin vosak se topi. Ali to i jest njezin smisao. Izgaranje.
Izgaranje koje donosi svjetlo. Koje donosi radost.
Kako li samo djeca, pa i odrasli, budu sretni kad upale svijeću. Drugačije je lice čovjekovo u blizini plamena. I onda gledaš igru sjene. Išćekuješ što će biti sljedeće.
Zar nije upravo i život igra!? Išćekivanje. A mi nismo samo gledatelji nego sukreatori. I nema jasne podjele od gledališta i pozornice. Sve je isprepleteno. I nema pauze. Vrijeme teče.

Advent 2017. Hlifesytle.eu

Na putu smo stalno… Jer ne kaže slučajno pjesnik da “stalna na tom svijetu, samo mijena jest”.
Život je igra ali ne treba se s njim igrati. Nismo na probi nego na premijeri. I ne znamo kako se odigravaju druge izvedbe. Nije niti važno. Važan je sadašnji trenutak kojeg jedino imamo. Valjda. Jer i taman dok ga pomisliš da ga imaš, već je poput pijeska skliznuo kroz prste. I put se nastavlja. Nikad isti. Uz izmjenu sunca i kiše, uz oluje… Koje su tu samo da bi promijenile pejzaže naših pustinja.

Advent 2017. Hlifesytle.eu

Živjeti život nije isto što i životariti njime.
Ostvarivati nije isto što i tlapnjama provoditi dane.

Zaista, netko izabere živjeti svoje snove, a netko umrijeti sa svojim strahovima.
Ako pogledamo u plamen svijeće vidjet ćemo odgovor. U sebi.

Iza zida straha polje je života. Uzmimo svijeću i osvijetlimo si put… Krenimo!

Advent 2017. Hlifesytle.eu

Ako želiš da Zagreb i ove godine pobijedi, glasuj već sad na ovoj poveznici!

 

*Hvala na čitanju!

Za prijedloge, kritike, suradnje pišite na info@hlifesytle.eu ili u inbox na društvenim mrežama FACEBOOK ili INSTAGRAM.

One Comment

Ostavi komentar