Style

DIZAJNERICA NA BICIKLU – Mihaela Marković

By 29/05/2018 travanj 1st, 2019 Nema komentara
Mihaela Marković Hlifestyle.eu

Brojimo zadnje dane Žbicnja… 

Ulovio sam dizajnericu na biciklu… Mihaelu Marković na Cvjetnom, prije nego je otišla u svoj maleni izložbeno prodajni prostor u prepoznatljivom Oktogonu. 

Mihaela Marković Hlifestyle.eu

Zasigurno svi oni koji su svakodnevno po centru, a posebno oko Cvjetnog, zamijetili su djevojku plave kovrčave kose, decentnog makeupa s tek naglašenim usnama, najčešće šeširom, kako lagano klizi na svom biciklu… Gotovo filmski. 

Mihaela Marković Hlifestyle.eu

Između prolaznika i cvijeća… Iskoristio sam trenutak da ju pitam o njezinom dizajnu… inspiraciji… da pogledam njezin prostor… Da zaustavim svoje i njezino vrijeme. Da se prepustim u njezin umjetnički svijet. 

Mihaela Marković Hlifestyle.eu

Mihaela Marković je mlada dizajnerica koja je svoje sveučilišne europske adrese zamijenila rodnom zagrebačkom. Nakon diplome u Milanu, Mihaela je diplomski studij završila u Velikoj Britaniji, na Nottingham Trent Univerzitetu, a odnedavno je njezin dom ponovno Zagreb. Ljubav prema Zagrebu i Hrvatskoj vratili su je ovdje da se mimo svih lobija izbori za svoje mjesto pod suncem… I uspijeva joj. Prije svega kvalitetnim i autentičnim radom… I samim pristupom kako prema poslu tako i prema ljudima.

Mihaela Marković Hlifestyle.eu

Razgovarajući s njom zaključujem da u potpunosti modi i tkanini pristupa filozofski. Daleko od komercijalne težnje sviđanja masama, Mihaela biva dizajnericom promišljanja. Trenutka koji ne poznaje početak. Ali mu vidimo kraj… U kreaciji pred kojom ne možete ostati ravnodušni. 

Pletenje… kao proces koji traje i izvanjska je forma unutarnje strpljivosti, njezin je glavni način rada. 

Prirodni materijali, baza stvaranja. 

I tako se iz svega rađaju kreacije u kojima bivate primijećeni ali i zapamćeni. Komadi koje nećete imati na desetke u ormaru ali njih par će biti dovoljni za desetke ozbiljnih modnih igri. 

Mihaela Marković Hlifestyle.eu

Komade odlikuju vrhunski materijali kao što su 100% alpaca, merino i moher vuna, šantung svila, pamuk, ramie. 

Mihaela Marković Hlifestyle.eu

Kvaliteta i autentičnost kreacija s modnim pečatom Mihaele Marković već je predstavljena na stranicama britanskog izdanja magazina Vogue, a ova je karizmatična Zagrepčanka svoje komade već prošetala  i modnim pistama na londonskom Tjednu mode 2016. godine gdje je predstavila svoju kolekciju „Odjeća koju je nosila moja majka“, dok je 2017. godine  također zapažena i na milanskom Tjednu dizajna. Brojne su suradnje sa diplomatskim zborovima i concept trgovinama izvan RH. 2018. je u svojoj prvoj polovini zasigurno obilježena kolaboracijom sa dizajernicom Loretom Gudelj i stvaranjem projekta ARTE. 

Mihaela Marković Hlifestyle.eu

Prepoznatljiv način pletenja… komadi koji pričaju priču… filozofija stvaranja koja potiče na razmišljanje… pristup osviještenoj modi ono su što me apsolutno osvaja kod Mihaele Marković. Razveseli me svaki put kad je vidim u vlastitim kreacijama… posebno dok na biciklu gotovo nestvarno klizi po centru grada. Morate upoznati tu jedinstvenu umjetbičku dušu… zavirite na njezin FACEBOOK i(li) INSTAGRAM profil… i svakako ne propustite priliku dok budete u centru Zagreba, pronaći ju u Oktogonu. 

Mihaela Marković Hlifestyle.eu

Budite svoji! Budite jedinstveni!

Podržite hrvatski dizajn! Podržite hrvatski proizvod! Nosite pleteno Mihaele Marković!

Mihaela Marković Hlifestyle.eu

 

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.